Cadastru Bucuresti Ilfov

Certificatul de Urbanism are valabilitate

Stiai ca Certificatul de Urbanism are valabilitate? Valabilitatea Certificatului de Urbanism se refera la timpul in care documentul poate fi folosit conform scopului pentru care a fost emis, printre care:

Unde regasesti valabilitatea Certificatului de Urbanism?

Valabilitatea Certificatului de Urbanism poate fi regasita in cuprinsul documentului. De regula, spre sfarsitul continutului este mentionata o fraza ce specifica cu exactitate valabilitatea Certificatului de Urbanism oferita de autoritati conform legii. 

Prezentul certificat de urbanism are valabilitate   X   luni de la data emiterii. 

Atentie cand verifici valabilitatea de pe Certificatul de Urbanism, sa iei in considerare data emiterii documentului. 

Cat este valabilitatea Certificatului de Urbanism?

Conform articolului 33 (cap 3), alin 3 din Legea 350/2001, durata valabilitatii certificatului de urbanism se stabileste de catre emitent, conform legii, in raport cu importanta zonei si a investitiei. 

Valabilitatea Certificatului de Urbanism este de regula de 12 luni de zile, luand in considerare data la care s-a eliberat. Totodata, am intalnit de-a lungul timpului si situatii cu Certificat de Urbanism valabil 6 luni sau 24 de luni. 

Durata valabilitatii certificatului de urbanism este stabilita de catre autoritatile competente si poate sa varieze in functie de zona din care face parte imobilul, dar si de tipul lucrarilor. 

Iata mai jos si 3 modele de Certificate de Urbanism, unde am surprins valabilitatea documentului, pentru diferite teme. 

Valabilitate Certificat Urbanism – 6 luni

Tema: modificari interioare de compartimentari usoare si schimbare destinatie imobil

valabilitate certificat urbanism

Valabilitate Certificat Urbanism – 12 luni

Tema: amenajari interioare in apartament

valabilitate certificat urbanism

Valabilitate Certificat Urbanism – 24 luni

Tema: autorizare “modificari interioare”executate fara autorizatie de construire si sanctionate.

valabilitate certificat urbanism

Prelungirea valabilitatii Certificatului de Urbanism

Tot in Certificatul de Urbanism regasesti informatiile cu privire la prelungirea valabilitatii acestuia. Cererea pentru prelungirea valabilitatii certificatului de urbanism se depune cu cel putin 15 zile inainte de data expirarii acestuia. 

Atentie: certificatul de urbanism se poate prelungi o singura data. 

Daca ai prelungit valabilitatea Certificatului de Urbanism, iar data noua pentru expirare a trecut, nu mai poti face o noua prelungire. In acest caz, este necesara eliberarea unui alt Certificat de Urbanism. 

Cine te ajuta cu obtinerea Certificatului de Urbanism?

Vrei sa obtii Certificatul de Urbanism? Poti apela la echipa Certificat de Urbanism Bucuresti pentru documentatia necesara. Daca esti din Bucuresti, poti alege si serviciul de pregatire dosar + depunere dosar, ca tu sa scapi de toata grija obtinerii lui. 

Iti dorim mult succes cu lucrarile tale si iti tinem pumnii sa te incadrezi in valabilitatea Certificatului de Urbanism eliberat. Noi suntem echipa Cadastru Bucuresti – Ilfov si te putem ajuta cu serviciile de cadastru si intabulare pentru apartamente, case si terenuri.