Cadastru Bucuresti Ilfov

Cadastru si intabulare teren intravilan si extravilan

Servicii de cadastru si intabulare teren intravilan / extravilan in Bucuresti si Ilfov. Te ajutam cu masuratori terestre si cadastru pentru terenul tau. Ne ocupam de procedurile OCPI pentru inregistrarea documentatiei cadastrale in registrele oficiale si inscrierierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara.

cadastru si intabulare teren
cadastru si intabulare teren

Procedura de intabulare si cadastru teren

Ai nevoie de un cadastrist in Bucuresti / Ilfov pentru procedurile de intabulare si cadastru pentru teren? Te putem ajuta cu serviciul nostru.

Cadastrul si intabularea terenului intravilan si extravilan sunt doua operatiuni obligatorii si complementare. Procesul de masuratori terestre si cadastru consta in efectuarea masuratorilor din care rezulta un plan de amplasament al terenului ce trebuie depus de topograf alaturi de alte documente la OCPI. Planul de amplasament include detalii precum suprafete, dimensiuni, limite, distante, orientarea terenului, coordonate, adresa imobilului, numarul cadastral alocat etc. Pe partea juridica, intabularea terenului intravilan si extravilan asigura inscrierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara si recunoasterea lui in registrele oficiale.  

Cum te putem ajuta?

Masuratori terestre, cadastru si intabulare teren intravilan si extravilan

Ai un teren in Bucuresti / Ilfov ce are nevoie de masuratori terestre, de cadastru si intabulare?  Iata care sunt serviciile noastre, in ce constau si care sunt castigurile tale:

MASURATORI terestre pentru terenul tau

Expertul topograf face masuratorile necesare pe terenul tau si colecteaza datele pentru intocmirea planului de amplasament. Masuratorile terestre pentru cadastru sunt necesare la determinarea suprafetei terenului, a dimensiunilor exacte si a formei lui.

obtinere plan de amplasament teren

Dupa ce toate informatiile necesare de pe teren sunt colectate, urmeaza intocmirea planului de amplasament al terenului. Planul de amplasament cuprinde rezultatul grafic obtinut in urma masuratorilor terestre si include detalii precum dimensiuni, limite, suprafata, etc.

Te ajutam cu procedurile necesare ocpi

Operatiunile de cadastru si intabulare pentru teren se incheie si oficializeaza la OCPI, iar de acest pas se ocupa tot expertul cadastrist. Documentatia cadastrala a terenului trebuie depusa, alaturi de alte acte necesare la OCPI, unde se face si inscrierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara.

Ce castigi apeland la serviciile noastre?

conformitate legala

Procesul de cadastru si intabulare la casa si teren asigura proprietatii conformitate legala si inregistrarea oficiala si legala a drepturilor tale.

documentatie la zi

Apeland la un topograf autorizat pentru masuratori si procedurile OCPI asiguri actualitatea si corectitudinea documentatiei.

eviti probleme

Documentatia cadastrala conforma te ajuta sa eviti eventuale probleme la vanzare, partaj, schimb, donatie, etc

siguranta datelor

Informatiile tale personale sunt protejate conform cerintelor legale. Documentele imobilui tau sunt sigure si confidentiale.

consultanta si INDRUMARE

In baza cunostintelor si informatiilor pe care le detinem te putem ajuta cu consultanta cu privire la situatia cu care te confrunti.

servicii complete

Te putem ajuta la obtinerea Certificatului de edificare / urbanism si la obtinerea autorizatiei de construire.

Obtinere plan de amplasament si delimitare a imobilului

Folosind echipamentele de masurare specifice, expertul nostru cadastrist autorizat efectueaza masuratorile terestre si colecteaza datele necesare pentru intocmirea planului de amplasament al terenului tau – PAD. In limbajul de zi cu zi, PAD-ul mai este cunoscut si ca plan cadastral teren. 

Asadar, planul de amplasament si de delimitare a imobilului include reprezentarea grafica a terenului, cu suprafele, coordonate si limitele sale, cu pozitia constructiilor existente, accesul in proprietate si alte caracteristici importante precum adresa, numar cadastral, semnaturile si stampila executantului.

Pentru a realiza cadastru la teren, planul de amplasament alaturi de alte acte necesare sunt depuse la OCPI pentru avizare si inregistrare. 

Orice modificari aduse terenului, dezmembrare, comasare, schimbarea categoriei de folosinta, etc, necesita actualizarea cadastrului terenului. Pot fi necesare noi masuratori terestre cu care te poate ajuta doar un expert topograf. La fel, in cazul in care se sesizeaza erori in inregistrarile cadastrale existente, cadastrul terenului trebuie corectat conform cu realitatea.

Apeleaza la echipa noastra pentru a lua legatura cu expert topograf Bucuresti / Ilfov, autorizat si certificat sa te ajute cu cadastru si intabulare teren intravilan / extravilan.

Obtinere plan de amplasament si delimitare a imobilului
plan de amplasament teren

In ce situatii ai nevoie de intabulare si cadastru pentru teren?

Poti avea nevoie de un expert topograf pentru masuratori terestre, cadastru si intabulare teren intravilan si extravilan in urmatoarele cazuri:

cadastru si intabulare teren

Prima inregistrare a terenului

Ai nevoie de masuratori, cadastru si intabulare la teren daca imobilul tau nu este inregistrat in evidentele oficiale (prima inregistrare a imobilului).

cadastru si intabulare teren la vanzare

Pentru vanzarea terenului

Pentru inscrierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara, expertul topograf te ajuta cu procesul de cadastru si intabulare la teren intravilan / extravilan.

cadastru si intabulare teren la dezmembrare imobil

Pentru comasarea terenului

La comasarea terenului trebuie sa apelezi la expertul cadastrist ce te va ajuta cu noi masuratori terestre si cadastru pentru imobil. 

cadastru si intabulare teren

In cazul erorilor cadastrale

Orice eroare de cadastru la teren (suprafata gresita in planul de amplasament) trebuie corectata conform cu realitatea.

La schimbarea categoriei de folosinta

La schimbarea categoriei de folosinta a terenului este necesara actualizarea documentatiei cadastrale cu noua sa folosinta (trecerea din extravilan in intravilan)

cadastru si intabulare teren la dezmembrare imobil

La dezmembrarea terenului

Daca vrei sa dezmembrezi terenul trebuie sa apelezi la un expert cadastrist autorizat care sa te ajute cu serviciul de cadastru si intabulare pentru imobilul tau. 

Actualizare cadastru teren cu noile constructii

Procedura de actualizare cadastru teren presupune ca noile date cadastrale existente (suprafete, limite, forma, constructii, etc) sa fie inregistrate in evidentele oficiale, pentru a reflecta intocmai realitatea. 

Poti avea nevoie de aceasta procedura in mai multe situatii, cum ar fi:

Acte necesare intabulare teren si cadastru

Listele cu actele necesare pentru intabulare teren si cadastru sunt orientative si standard, pentru fiecare situatie in parte. Este posibil ca in functie de contextul in care te afli cu terenul sa iti solicitam si alte documente necesare pentru procesul de cadastru si intabulare a terenului. Imediat ce vom afla care este situatia in care te afli iti vom comunica ce acte avem nevoie pe langa lista standard, daca este cazul. 

Acte cadastru si intabulare teren (prima inscriere)

Acte necesare cadastru si intabulare teren, pentru prima inscriere in evidentele oficiale conform procedurilor actuale.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Acte de proprietate in copie legalizata notar

– Certificatul fiscal in original

– C.I proprietar – copii

– Plan parcelar vizat de primarie -> in cazul terenurilor extravilane sau intravilane – prima inscriere in cartea funciara

Acte necesare actualizare cadastru teren

In cazul modificarilor, a cadastrelor vechi realizate in sistem local sunt necesare noi masuratori terestre si cadastru actualizat la OCPI.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Declaratie notariala

– Extras Carte Funciara teren

– Copie xerox acte proprietate

– Copie xerox documentatie cadastrala veche

– Copie CI proprietar

Acte necesare pentru dezmembrarea unui teren

Acte necesare pentru dezmembrarea unui teren in doua loturi (pentru mai mult de doua loturi e necesar si Certificat de Urbanism). 

Click aici sa vezi lista cu acte

– Extras Carte Funciara teren

– Copie xerox acte proprietate

– Copie xerox documentatie cadastrala veche 

– Copie CI proprietar

Acte necesare pentru comasarea terenurilor

Pentru comasarea terenurilor este necesar si Certificat de Urbanism, pe langa urmatoarele acte:

Click aici sa vezi lista cu acte

– Extras Carte Funciara teren

– Copie xerox acte proprietate

– Copie xerox documentatie cadastrala

– Copie CI proprietar

Acte necesare schimbare categorie de utilizare teren

Acte necesare pentru actualizare cadastru teren cu noua categorie de folosinta a imobilului:

Click aici sa vezi lista cu acte

– Adeverinta de schimbare categorie de folosinta teren din extravilan in intravilan

– Declaratie notariala

– Extras Carte Funciara teren

– Copie xerox acte proprietate

– Copie xerox documentatie cadastrala

– Copie CI proprietar

Acte necesare cadastru si intabulare teren cu erori

Acte necesare pentru actualizare cadastru teren cu noua categorie de folosinta a imobilului:

Click aici sa vezi lista cu acte

– Declaratie notariala 

– Acte proprietari – copie

– Cadastru vechi – copie

– C.I proprietar – copie

Servicii conexe de care poti avea nevoie

Poti apela la echipa noastra nu doar pentru masuratori terestre, cadastru si intabulare pentru teren intravilan / extravian. Ne ocupam si cu servicii de arhitectura si inginerie structurala de care poti avea nevoie la obtinerea autorizatiei sau pentru intrarea in legalitate daca urmeaza sa construiesti pe teren.  

expertiza mlpat

Necesara pentru obtinerea autorizatiei si la actualizare cadastru, in urma procedurii de obtinere Certificat edificare.

Proiecte tehnice

Te ajutam cu proiecte tehnice DTAC, DTAD si DTOE solicitate in Certificatul de Urbanism eliberat pentru obtinerea autorizatiei.

Certificat edificare

Necesar la actualizarea cadastrului confrm Legii 50/1991, art.37, alin 6 privind edificarea lucrarilor fara autorizatie

CERTIFICAT URBANISM

Obtinerea lui este primul pas in scopul eliberarii autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

AUTORIZATIE CONSTRUIRE

Te putem ajuta cu servicii complete de obtinere a autorizatiei de construire sau cu documentatiile necesare.

REFERATE VERIFICARE

Solicitate in Certificatul de Urbanism si necesare la obtinerea autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

Model plan de amplasament teren

In urma masuratorilor terestre si cadastrului vei obtine planul de amplasament al terenului tau. Iata cum arata un model de plan de amplasament al terenului (sau plan cadastral teren, asa cum mai este cunoscut) cu constructie existenta si fara constructii pe suprafata acestuia (teren liber): 

FORMULAR DE CONTACT

Te ajutam cu servicii de intabulare si cadastru teren in Bucuresti sector 1, 2, 3, 4, 5, 6 si Ilfov: masuratori terestre si cadastru, plan de amplasament, depunere documentatie cadastrala si intabulare teren intravilan si extravilan.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ma intereseaza si urmatoarele documente
Ma intereseaza urmatoarele servicii complete

INTREBARI FRECVENTE

Vrei sa stii cat dureaza cadastrul si intabularea unui teren? La OCPI, dupa depunerea dosarului, in regim de urgenta, termenul este de 7 zile lucratoare, iar in regim normal, termenul este de 18 zile lucratoare. Procedura de actualizare cadastru teren dupa depunerea actelor necesare la OCPI dureaza aproximativ 6 zile lucratoare, iar in termen normal procedura dureaza 15 zile lucratoare.

Cadastrul unui teren este procedura de efectuare a masuratorilor si de colectare a datelor necesare pentru realizarea documentatiei cadastrale a terenului, avizata si inregistrata in evidentele oficiale OCPI. 

Documentatia cadastrala este valabila pana cand se aduc modificari a formei si suprafetei terenului. Din acest moment este nevoie de actualizarea datelor cadastrale la OCPI.