Cadastru Bucuresti Ilfov

Intabulare si cadastru casa / vila

Expert cadastru in Bucuresti si Ilfov. Servicii de intabulare si cadastru casa si teren – masurari cadastrale, obtinere releveu casa si plan de amplasament, interactiune necesara OCPI pentru avizare documentatie cadastrala casa si intabulare.

cadastru casa
cadastru casa

Ce presupune serviciul de cadastru si intabulare casa si teren?

Procedurile de cadastru si intabulare pentru casa si teren / vila sunt doua operatiuni administrative obligatorii complementare, cu care te poate ajuta expertul nostru cadastrist autorizat si calificat. Acesta se ocupa de efectuarea masuratorilor, intocmirea documentatiei cadastrale a casei si a terenului (releveu casa – vila, pe fiecare nivel, plan de amplasament teren) si de depunerea actelor la autoritatile necesare. Ne putem ocupa de cadastru si intabulare pentru casa / vila ta din Bucuresti / Ilfov.

Cum te putem ajuta?

Servicii expert cadastru Bucuresti si Ilfov

Expert cadastru in Bucuresti si Ilfov, autorizat sa te ajute in procesele de cadastru si intabulare pentru casa si teren / vila ta cu urmatoarele servicii:

MASURATORI CADASTRU casa si teren

Expertul cadastrist se ocupa de colectarea datelor si de masuratorile necesare pentru a efectua releveele interioare si planul de amplasament. Masuratorile de cadastru se efectueaza pentru fiecare etaj in parte, pentru parter si pentru teren.

Releveu casa si plan de amplasament

Din masuratorile efectuate si datele colectate vor rezulta releveele casei / vilei, la parter si la etaje si planul de amplasament al terenului pe care se afla casa / casele si / sau alte constructii anexe existente.

Interactiune necesara OCPI Bucuresti / Ilfov

Pentru iregistrarea in evidentele oficiale, dosarul cu actele necesare la cadastru si intabulare sunt depuse de catre expertul cadastrist autorizat la OCPI. Depunerea dosarului se poate face atat in regim de urgenta, cat si in regim normal.

Ce castigi prin serviciile echipei?

conformitate legala

Procesul de cadastru si intabulare la casa si teren asigura proprietatii conformitate legala si inregistrarea oficiala si legala a drepturilor tale.

documentatie la zi

Apeland la un cadastrist autorizat pentru masuratori si procedurile OCPI asiguri actualitatea si corectitudinea documentatiei.

eviti probleme

Documentatia cadastrala conforma te ajuta sa eviti eventuale probleme la vanzare, partaj, schimb, donatie, etc

siguranta datelor

Informatiile tale personale sunt protejate conform cerintelor legale. Documentele imobilui tau sunt sigure si confidentiale.

consultanta si indrumare

In baza cunostintelor si informatiilor pe care le detinem te putem ajuta cu consultanta cu privire la situatia cu care te confrunti.

servicii complete

Te putem ajuta la obtinerea Certificatului de edificare / urbanism si la obtinerea autorizatiei de construire.

Obtinere releveu casa si plan de amplasament teren

Releveul casei / vilei contine suprafele, delimitarile si compartimentarea incaperilor dispuse pe fiecare plan al imobilului, inclusiv amplasarea usilor, a ferestrelor si a scarilor de acces in proprietate.

Pentru o casa cu regim de inaltime P+1E, expertul cadastrist autorizat efectueaza masurari cadastrale in imobil, din care rezulta doua relevee: schita cadastrala casa / vila – parter si schita cadastrala casa / vila – etaj. In urma masuratorilor topografice la terenul pe care se afla constructia va rezulta planul de amplasament al terenului. 

Documentatia cadastrala a casei / vilei  este valabila atat timp cat situatia din realitate este conforma cu situatia din schite. Actualizarea cadastrului pentru casa / vila si teren este obligatorie in cazul oricaror modificari ale imobilului, din care rezulta o noua configuratie a constructiei, noi suprafete si coordonate ale terenului.

Expertul nostru cadastrist autorizat te poate ajuta cu serviciul intabulare si cadastru casa si teren in orasul Bucuresti si in Ilfov. Daca ai nevoie de actualizare releveu casa si plan de amplasament teren, conform cu modificarile sau lucrarile efectuate, ne vom ocupa de tot procesul necesar.

cadastru casa si teren
releveu casa

In ce situatii ai nevoie de intabulare si cadastru casa si teren?

Te poti lovi de mai multe situatii in care ajutorul echipei noastre iti poate fi necesar in procesele de intabulare si cadastru la casa si teren. Iata cateva exemple comune in care poti avea nevoie de intabulare, masuratori cadastrale, efectuare plan teren si releveu casa / vila, actualizare documentatie cadastrala casa / vila: 

cadastru si intabulare

La construirea unei case / vile

Ai nevoie de cadastru si intabulare la casa nou construita, pentru evidenta cadastrala a imobilului in registrele oficiale si pentru prima inscriere in cartea funciara a proprietatii. 

cadastru casa

Modificari interioare in casa / vila

In urma modificarilor interioare de compartimentare trebuie sa apelezi la serviciul expertului cadastrist pentru actualizare releveu casa conform cu realitatea.

cadastru casa

Lucrari de extindere asupra casei / vilei

Actualizare cadastru casa si teren / vila pentru diferite lucrari de extindere a constructiei: construire terasa, garaj, magazie, spatii de depozitare, construire anexe, etc.

servicii cadastru si intabulare

La schimbarea de destinatie

Procedura de schimbare de destinatie presupune sa modifici functionalitatea casei sau a unei incaperi din imobil in documentatia cadastrala a casei / vilei.

reface cadastru

Erori gasite in schita cadastrala

Daca exista erori in schita cadastrala a casei / vilei, expertul topograf se va ocupa de constatarile si de rectificarile necesare, pentru a avea cadastru la casa / vila corect efectuat. 

actualizare cadastru casa
documentatie cadastrala casa

Actualizare cadastru casa si teren / vila

Cum te putem ajuta la actualizare cadastru casa / vila si teren, in cazul modificarilor interioare sau de extindere asupra constructiei? In functie de natura lucrarilor iti suntem la dispozitie cu serviciile de cadastru si cu servicii conexe:

Pentru lucrarile efectuate cu receptie si autorizatie este necesar sa apelezi la un expert in cadastru, un inginer cadastrist autorizat care se te ajute la obtinerea Certificatului de edificare de la Primarie si la actualizarea documentatiei cadastrale la OCPI. 

Daca n-ai obtinut autorizatia necesara pentru lucrarile efectuate, trebuie sa intri in legalitate si sa faci actualizare la schita cadastrala. Intrarea in legalitate se poate face prin Certificatul de edificare, pentru lucrari mai vechi de trei ani sau prin Certificatul de Urbanism, pentru lucrari recente si sanctionate. Cu obtinerea ambelor certificate te putem ajuta. Cadastristul autorizat se ocupa de documentatia cadastrala a casei tale, de noile masuratori, refacerea cadastrului, actualizarea schitei cadastrale si a planului de amplasament la OCPI

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Am construit / vreau sa construiesc
Am desfiintat / vreau sa desfiintez
Explica-ne pe scurt ce modificari / lucrari ai adus in proprietate

Acte necesare cadastru si intabulare casa / vila

Pentru fiecare situatie in parte am pregatit lista standard cu acte necesare cadastru si intabularea casei / vilei. Aceste informatii sunt informative si orientative. Exista posibilitatea ca in functie de complexitatea situatiilor sau lucrarilor sa fie necesare documente suplimentare. Iti vom comunica de ce acte avem nevoie o data ce cunoastem situatia lucrarilor tale.

Acte necesare cadastru si intabulare casa nou ridicata

Acte necesare intabulare si cadastru casa nou ridicata, pentru inscrierea documentatiei cadastrale si a constructiei in registrele OCPI. 

Click aici sa vezi lista cu acte

– Autorizatie – copie legalizata la notarita

– Proces verbal de receptie -copie legalizata la notar

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii prin realizarea planurilor de catre expertul cadastrist al echipei

– Releveu si plan amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Certificat Fiscal proprietar de la taxe si impozite (se obtine in baza planurilor realizate de expertul cadastrist al echipei)

– Plan de situatie din dosarul de arhitectura – copie

– Relevee interioare din dosarul de arhitectura – copie

– Documentatia cadastrala veche – copie

– C.I proprietari – copie

– Acte de proprietate – copie

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

 

 

 

 

Acte necesare cadastru casa - modificari fara autorizatie

Actualizare schita cadastrala casa in urma procedurii de obtinere a Certificatului de edificare conform Legii 50/1991, art.37, alin 6.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Expertiza tehnica MLPAT te putem ajuta cu raporul MLPAT

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta noi sa-l obtii

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara (dupa caz) -te putem ajuta noi sa il obtii

– Releveu si plan de amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Documentatie cadastrala veche copie – dupa caz

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

 

 

 

 

 

 

 

Acte cadastru casa modificari interioare cu autorizatie

Actualizare cadastru casa cu modificari sau extinderi executate in baza autorizatiei si cu proces verbal de receptie incheiat.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Autorizatie – copie legalizata la notariat

– Proces verbal de receptie -copie legalizata la notar

– Declaratie notariala

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii

– Relevee si plan de amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Plan de situatie din dosarul de arhitectura – copie

– Relevee / schite initiale si existente din proiectul de arhitectura – copie

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Acte de proprietate – copie

– Relevee interioare si plan de amplasament – copie (documentatie cadastral veche)

– C.I proprietari – copie

 

 

 

 

Acte necesare cadastru casa - extindere cu autorizatie

Actualizare documentatie cadastrala casa si / sau teren cu lucrarile de extindere efectuate pe orizontala sau verticala cu obtinerea autorizatiei.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Autorizatie – copie legalizata la notariat

– Proces verbal de receptie -copie legalizata la notar

– Declaratie notariala

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii

– Relevee si plan de amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Plan de situatie din dosarul de arhitectura – copie

– Relevee / schite initiale si existente din proiectul de arhitectura – copie

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Acte de proprietate – copie

– Relevee interioare si plan de amplasament – copie (documentatie cadastral veche)

– C.I proprietari – copie

 

 

 

 

Acte necesare cadastru casa - extindere fara autorizatie

Actualizare documentatie cadastrala casa si / sau teren cu lucrarile de extindere efectuate pe orizontala sau verticala fara obtinerea autorizatiei.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Expertiza tehnica MLPAT te putem ajuta cu raporul MLPAT

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta noi sa-l obtii

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara (dupa caz) -te putem ajuta noi sa il obtii

– Releveu si plan de amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Documentatie cadastrala veche copie – dupa caz

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

 

 

 

 

 

 

 

Acte acte cadastru casa veche si intabulare

Acte cadastru casa veche si intabulare la vanzare, pentru inscrierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara (prima inscriere)

Click aici sa vezi lista cu acte

– Acte de proprietate – copii legalizate notar

– Certificate fiscale proprietari de la taxe si impozite

– Copie CI proprietari

Acte necesare cadastru casa pentru corectare erori

Atunci cand exista erori in documentatia cadastrala a casei se refac schitele cadastrale corecte si conforme cu realitatea. 

Click aici sa vezi lista cu acte

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara

– Acte de proprietate – copie

– Cadastru vechi – copie

– C.I – copie

 

Acte necesare cadastru casa - schimbare destinatie

Acte cadastru casa in cazul schimbarii de destinatie a imobilului sau a schimbarii functiunii unei incaperi din proprietate.

Click aici sa vezi lista cu acte

– Aviz de schimbare de destinatie

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara

– Acte de proprietate – copie

– Cadastru vechi – copie

– C.I – copie

 

Servicii conexe de care poti avea nevoie

Servicii de arhitectura si inginerie structurala de care poti avea nevoie pentru lucrarile din apartamentul tau, pentru obtinerea autorizatiei sau pentru intrarea in legalitate. 

expertiza mlpat

Necesara pentru obtinerea autorizatiei si la actualizare cadastru, in urma procedurii de obtinere Certificat edificare.

Proiecte TEHNICE

Te ajutam cu proiecte tehnice DTAC, DTAD si DTOE solicitate in Certificatul de Urbanism eliberat pentru obtinerea autorizatiei.

Certificat edificare

Necesar la actualizarea cadastrului confrm Legii 50/1991, art.37, alin 6 privind edificarea lucrarilor fara autorizatie

CERTIFICAT URBANISM

Obtinerea lui este primul pas in scopul eliberarii autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

AUTORIZATIE CONSTRUIRE

Te putem ajuta cu servicii complete de obtinere a autorizatiei de construire sau cu documentatiile necesare.

REFERATE VERIFICARE

Solicitate in Certificatul de Urbanism si necesare la obtinerea autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

Cat dureaza cadastru si intabularea unei case / vile?

Iata cat dureaza cadastrul si intabularea unei case, dupa depunerea dosarului complet la OCPI:

-> in regim de urgenta, 7 zile lucratoare de la depunerea dosarului la OCPI;

-> in regim normal, 18 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului la OCPI; 

Actualizarea cadastrului dureaza 6 zile lucratoare in regim de urgenta si 15 zile lucratoare in regim normal.

In dosarul pentru OCPI trebuie sa se regaseasca toate actele necesare pentru cadastru si intabulare casa / vila, pentru a fi depus si aprobat. 

Cat dureaza cadastru si intabularea unei case / vile?

Ce presupune cadastru si intabulare in regim de URGENTA?

Cadastru si intabulare la OCPI, in regim de urgenta, presupune achitarea unei taxe suplimentare pentru ca procedura  sa fie efectuata intr-un timp mai scurt – 7 zile lucratoare.

Modele documentatie cadastrala casa / vila - parter si etaj

Iata un model de Plan de amplasament si delimitare a imobilului – PAD (cu constructie existenta), un releveu casa parter si un releveu casa etaj: 

documentatie cadastrala casa
PAD teren si constructie
releveu casa
Releveu casa parter
releveu casa
Releveu casa etaj

FORMULAR DE CONTACT

Te ajutam cu servicii de intabulare si cadastru casa in Bucuresti sector 1, 2, 3, 4, 5, 6 si Ilfov: masuratori cadastru, releveu casa pentru fiecare nivel si depunere documentatie cadastrala, intabulare casa

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ma intereseaza si urmatoarele documente
Ma intereseaza urmatoarele servicii complete

INTREBARI FRECVENTE

Iata trei dintre cele mai frecvente intrebari despre cadastru si intabulare. 

Intabularea unei case (prima inscriere) se face la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara. Intabularea unei case in Bucuresti / Ilfov se face la OCPI Bucuresti / Ilfov. 

Cadastrul unei case este procedura de efectuare a masuratorilor si de colectare a datelor necesare pentru realizarea documentatiei cadastrale a casei, avizata si inregistrata in evidentele oficiale OCPI. 

Documentatia cadastrala este valabila pana cand proprietarul hotaraste sa aduca modificari de compartimentare in proprietate. Din acest moment este nevoie de actualizarea datelor cadastrale la OCPI.