Cadastru Bucuresti Ilfov

cadastru apartament si intabulare

Intabulare si cadastru apartament

Situatii cand poti avea nevoie de efectuarea cadastrului / refacere cadastru si de intabulare pentru apartament:

cadastru apartament si intabulare

Ce inseamna cadastru si intabulare apartament?

Cand spunem cadastru sau intabulare apartament ne raportam la doua operatiuni diferite, dar care se completeaza reciproc pentru inregistrarea corecta a proprietatii si a dreptului de proprietate in evidentele si registrele oficiale. Procesul de cadastru consta in efectuarea de masuratori de cadastru in apartament, in urma carora se intocmesc releveele imobilului de catre expertul cadastrist autorizat. Mai departe, schita cadastrala este depusa si avizata de OCPI. In urma intabularii dreptul de proprietate este opozabil tertilor. Intabularea la vanzare este obligatorie.

Actualizarea schitei cadastrale rezultata din masuratori este necesara ori de cate ori se aduc modificari apartamentului, ce schimba suprafetele si compartimentarea imobilului. In procesul de actualizare a documentelor vor fi necesare noi masuratori de cadastru efectuate de catre inginerul cadastrist. 

Cum te putem ajuta?

Servicii cadastru apartament si intabulare in Bucuresti si Ilfov

MASURATORI CADASTRU APARTAMENT

Te ajutam cu masuratorile de cadastru, colectam si preluam datele necesare pentru crearea schitelor cadastrale. Masuratorile se efectueaza cu ajutorul unor echipamente si dispozitive speciale ce ofera precizie si acuratete in calculul unghiurilor, distantelor, suprafetelor, etc.

REALIZARE releveu apartament

In urma masuratorilor se schiteaza releveul apartamentului conform cu realitatea. Schita cadastrala include desenul topografic al apartamentului si cuprinde informatii precum date de identificare, numar cadastral, limite, suprafete, forma fiecarei camere.

avizare documente ocpi bucuresti / ilfov

Documentatia cadastrala este depusa la OCPI Bucuresti / Ilfov, in vederea avizarii. Rolul unui cadastrist autorizat este sa se ocupe si de interactiunea cu institutiile necesare in procesul de cadastru si intabulare. La sfarsitul procesului, proprietatea ta va fi inregistrata in evidentele oficiale.

Ce castigi prin apelarea la serviciile noastre?

conformitate legala

Procesul de cadastru si intabulare la apartament asigura proprietatii conformitate legala si inregistrarea oficiala si legala a drepturilor tale.

documentatie la zi

Apeland la un cadastrist autorizat pentru masuratori si procedurile OCPI asiguri actualitatea si corectitudinea documentatiei.

eviti probleme

Documentatia cadastrala conforma te ajuta sa eviti eventuale probleme la vanzare, partaj, schimb, donatie, etc.

siguranta datelor

Informatiile tale personale sunt protejate conform cerintelor legale. Documentele imobilui tau sunt sigure si confidentiale.

consultanta si INDRUMARE

In baza cunostintelor si informatiilor pe care le detinem te putem ajuta cu consultanta cu privire la situatia cu care te confrunti.

servicii complete

Te putem ajuta la obtinerea Certificatului de edificare / urbanism si la obtinerea autorizatiei de construire.

Ce este schita cadastrala?

Schita cadastrala sau releveul apartamentului este reprezentarea grafica a proprietatii rezultata in urma masuratorilor de cadastru efectuate in imobil de expertul cadastrist autorizat. 

Orice schita cadastrala cuprinde alaturi de planul grafic detaliat al proprietatii, datele de identificare a imobilului, urmate obligatoriu de numele, semnatura si stampila cadastristului autorizat ce a executat lucrarea. 

Rolul schitei cadastrale este sa inregistreze si sa evidentieze in detaliu caracteristicile imobilului. In releveul apartamentului sunt incluse dimensiunile incaperilor, suprafetele, configuratia exacta a camerelor si informatii despre pozitia usilor si a ferestrelor. In fiecare reveleu al apartamentului vei regasi calculata suprafata utila (fara balcon) si suprafata totala (cu balcon). 

ATENTIE: daca intervii cu modificari in proprietate ai nevoie de actualizare schita cadastrala, conform cu realitatea. 

Obtinere releveu apartament

Contacteaza-ne pentru serviciile de efectuare masuratori cadastru, efectuare si obtinere releveu apartament avizat OCPI si intabulare, in orasul Bucuresti si in Ilfov! Te ajutam cu releveele imobilului si cu procedurile necesare la OCPI.

schita cadastrala
releveu apartament

Cand ai nevoie de cadastrist autorizat in Bucuresti / Ilfov?

Am exemplificat mai jos cateva situatii in care ai nevoie de un cadastrist autorizat pentru serviciul de intabulare si cadastru apartament:

cadastru si intabulare

Vanzarea apartamentului

Inainte de vanzarea unui apartament proprietarul trebuie sa efectueze cadastrul si intabularea proprietatii, apeland la un expert cadastrist autorizat pentru servicii. 

releveu apartament

Modificari interioare de compartimentare

Cand se aduc modificari interioare (demolare / construire pereti, desfiintare parapet etc) apelezi la specialistul cadastrist pentru masuratori de cadastru, pentru actualizare releveu apartament. 

actualizare releveu apartament

Construire balcon la parter

Tot in scopul actualizarii releveului apartamentului vei apela la cadastristul autorizat pentru a realiza schita cadastrala in conformitate cu noua compartimentare obtinuta prin construirea balconului

servicii cadastru si intabulare

Schimbare de destinatie imobil

Vrei sa schimbi destinatia apartamentului, din rezidential in comercial sau invers? Vrei sa schimbi functionalitatea unei incaperi in apartament? Releveul apartamentului trebuie sa cuprinda aceste modificari. 

reface cadastru

Erori gasite in schita cadastrala

Se poate intampla sa se constate erori in schita cadastrala privind corectitudinea datelor, masuratorilor etc. In aceste situatii ai nevoie de refacere cadastru actualizat cu informatiile si datele corecte. 

schita cadastrala veche

Apartamente fara cadastru si intabulare

Apartamentul tau are o schita cadastrala veche, realizata de institutii ale statului (ex: fostele Icral-uri: Romvial, Apolodor, Foisor, Titan Al, Cotroceni, Orizont) conform procedurilor aplicabile inainte de 1999. 

refacere cadastru
actualizare schita cadastrala

Refacere cadastru apartament - actualizare schita cadastrala

Vrei sa construiesti/ desfiintezi lucrari in apartament si ai nevoie de un cadastrist autorizat pentru refacere cadastru si actualizare schita cadastrala in conformitate cu modificarile? Te putem ajuta!

Executarea lucrarilor in apartament, cu autorizatie si receptie, necesita efectuarea masuratorilor finale, obtinerea Certificatului de edificare de la Primarie, refacerea cadastrului si depunerea dosarului la OCPI, de catre cadastrist. In urma acestei proceduri legale, vei obtine schita cadastrala actualizata si avizata. 

Daca n-ai obtinut autorizatia necesara pentru lucrarile efectuate, trebuie sa intri in legalitate si sa faci actualizare la schita cadastrala. Intrarea in legalitate se poate face prin Certificatul de edificare, pentru lucrari mai vechi de trei ani sau prin Certificatul de Urbanism, pentru lucrari recente si sanctionate. Cu obtinerea ambelor certificate te poate ajuta echipa noastra. Cadastristul autorizat se ocupa de noile masuratori, de refacerea cadastrului si de actualizarea schitei cadastrale la OCPI.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Am construit / vreau sa construiesc
Am desfiintat / vreau sa desfiintez
Explica-ne pe scurt ce modificari / lucrari ai adus in proprietate

Cadastru si intabulare pentru apartamente

Ai o schita cadastrala mai veche de 1999?

Ai regasit in istoricul actelor o schita cadastrala veche a apartamentului, inainte de 1999? Acea schita era utilizata inainte de introducerea noului sistem de cadastru si intabulare in Romania si se furniza proprietarilor de catre institutia sau constructorul de stat. 

Proprietarii care se afla in aceasta situatie si trebuie sa faca procedura de cadastru si intabulare pentru apartament apeleaza la ajutorul echipei pentru toate demersurile necesare, masuratori, efectuarea releveului apartamentului si intabularea proprietatii, conform procedurilor actuale OCPI. 

Ce se intampla daca apartamentului i s-au adus modificari de compartimentare interioara? 

Te poti lovi si de situatia in care in apartament sunt modificari interioare ce au schimbat compartimentarea din schita cadastrala veche, efectuata conform procedurilor inainte de 1999. In acest caz, trebuie sa apelezi si la un expert tehnic atestat MLPAT, pentru un raport de expertiza tehnica MLPAT ce evalueaza calitatea structurala a imobilului, in urma modificarilor. 

schita cadastrala

Acte necesare cadastru si intabulare apartament

Vezi lista cu acte necesare intabulare apartament si cadastru de care poti avea nevoie in mai multe situatii pe care le-am descris pe scurt mai jos. Te informam ca urmatoarele liste cu acte necesare cadastru si intabulare apartament sunt standard, fiind posibil ca in functie de complexitatea lucrarilor / situatiei sa fie nevoie si de alte documente suplimentare. Te vom anunta care sunt toate documentele de care avem nevoie. 

Acte necesare cadastru si intabulare apartament

Pentru apartamente fara cadastru si intabulare ce au la baza o schita cadastrala veche conform procedurilor anterioare anului 1999. 

Click aici sa vezi lista in acte

– Copii legalizate la notar dupa acte de proprietate cumparare:

1. apartamente cumparate de la ICRAL : contract de vanzare cumparare; proces verbal de predare primire; contract de vanzare cumparare cu plata in rate dupa caz; contract de imprumit dupa caz; adeverinta de achitare a apartamentului dupa caz; titlu de proprietate teren dupa caz; certificat de mostenitor dupa caz; adeverinta de achitare integrala a apartamentului – sunt situatii in care se specifica pe contractul de vanzare cumparare ca apartamentul a fost achitat integral

2. apartament cumparat de la persoana fizica – contract de vanzare cumparare.​

– Certificate fiscale proprietari – de la taxe si impozite

– Copie C.I proprietari

– Copie schita cadastrala veche

 

Acte actualizare cadastru - modificari cu autorizatie

Actualizare cadastru apartament cu modificari sau lucrari efectuate cu obtinerea si respectarea autorizatiei si proces verbal de receptie incheiat.

Click aici sa vezi lista in acte

– Autorizatie – copie legalizata la notariat

– Proces verbal de receptie -copie legalizata la notar​

– Declaratie notariala

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Releveu situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Releveu / schita initiala si existenta din proiectul de arhitectura – copie

– Releveu initial (schita cadastrala) – copie

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

 

 

 

 

Acte actualizare cadastru - modificari fara autorizatie

Acte necesare actualizare cadastru pentru apartamente ce au modificari interioare fara autorizatie ce schimba compartimentarea si suprafetele. 

Click aici sa vezi lista in acte

– Raport de expertiza MLPAT – il poti obtine cu ajutorul echipei

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Declaratie notariala

– Releveu situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Releveu initial (schita cadastrala) – copie

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

 

 

 

Acte necesare refacere releveu apartament cu erori

Acte necesare la refacere releveu apartament cu erori privind masuratorile de cadastru sau alte date din schita cadastrala

Click aici sa vezi lista in acte

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Releveu situatie existenta, intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Releveu initial (schita cadastrala) – copie

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

 

 

 

 

 

Acte cadastru apartament - schimbare destinatie

Acte cadastru apartament in cazul schimbarii de destinatie a imobilului sau a schimbarii functiunii unei incaperi din apartament

Click aici sa vezi lista in acte

– Aviz schimbare destinatie -te putem ajuta noi sa il obtii

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Releveu situatie existenta, intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Releveu initial – copie

– Acte de proprietate – copie

– C.I proprietari – copie

 

 

 

Servicii conexe de care poti avea nevoie

Servicii de arhitectura si inginerie structurala, de care poti avea nevoie pentru lucrarile din apartamentul tau, la obtinerea autorizatiei sau pentru intrarea in legalitate. 

expertiza mlpat

Necesara pentru obtinerea autorizatiei si la actualizare cadastru, in urma procedurii de obtinere Certificat edificare.

Proiecte tehnice

Te ajutam cu proiecte tehnice DTAC, DTAD si DTOE solicitate in Certificatul de Urbanism eliberat pentru obtinerea autorizatiei.

Certificat edificare

Necesar la actualizarea cadastrului conform Legii 50/1991, art.37, alin.6 privind edificarea lucrarilor fara autorizatie

certificat urbanism

Obtinerea lui este primul pas in scopul eliberarii autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

autorizatie construire

Te putem ajuta cu servicii complete de obtinere a autorizatiei de construire sau cu documentatiile necesare.

referate verificare

Solicitate in Certificatul de Urbanism si necesare la obtinerea autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

Cat dureaza cadastrul si intabularea unui apartament?

Timpul de asteptare dupa depunerea la OCPI a dosarului -> 7 zile lucratoare in regim de urgenta sau 18 zile lucratoare in regim normal. 

Dosarul la OCPI va fi depus dupa efectuarea masuratorilor de cadastru necesare, efectuarea releveului apartamentului si punerea la dispozitie a expertului cadastrist a actelor necesare pentru cadastru si intabulare. Dupa acest pas, actele neceare pentru cadastru si intabulare apartament pot fi depuse daca proprietarul detine toate documentele. 

Contacteaza-ne pentru a estima cat va dura procesul de cadastru si intabulare pentru apartamentul tau, conform actelor pe care te rugam sa ni le pui la dispozitie!

Cat dureaza cadastru si intabularea unui apartament?

Termen OCPI actualizare schita cadastrala

* din momentul depunerii dosarului la OCPI

Procesul de actualizare cadastru la OCPI, dupa ce actele au fost depuse, dureaza in regim de urgenta 5 zile lucratoare si in regim normal 15 zile lucratoare. 

FORMULAR DE CONTACT

Te ajutam cu servicii de intabulare si cadastru apartament in Bucuresti sector 1, 2, 3, 4, 5, 6 si Ilfov: masuratori cadastru, obtinere releveu apartament si depunere documentatie cadastrala OCPI pentru avizare, intabulare apartament

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ma intereseaza si urmatoarele documente
Ma intereseaza urmatoarele servicii complete

Modele releveu apartament

Iata mai jos un model de releveu pentru apartament cu 4 camere si un alt model pentru un apartament cu 2 camere, efectuate in Sector 2 si Sector 3 Bucuresti: 

releveu apartament
Releveu apartament 4 camere
releveu apartament
Releveu apartament 3 camere

INTREBARI FRECVENTE

Iata trei dintre cele mai frecvente intrebari despre cadastru si intabulare. 

Proprietarii care se intreaba unde fac cadastru si intabulare trebuie sa stie ca de acest proces se ocupa cadastristul autorizat la OCPI. Cadastrul si intabularea se inregistreaza la Oficiul de cadastru si intabulare local, in functie de zona in care se afla imobilul. In schimb, proprietarul va trebui sa ne puna la dispozitie actele necesare, solicitate de expertul cadastrist autorizat, pentru serviciul de cadastru si intabulare. 

Documentatia cadastrala (releveu cadastru) este valabila pana cand proprietarul hotaraste sa aduca modificari de recompartimentare in proprietate. Din acest moment este nevoie de actualizarea datelor cadastrale la OCPI.