Cadastru Bucuresti Ilfov

Cat dureaza cadastrul si intabularea unei case?

In acest articol discutam despre cat dureaza cadastrul si intabularea unei case, o intrebare care sta pe buzele tuturor proprietarilor ce urmeaza aceasta procedura.

Mai intai de toate, sunt doua situatii frecvente cand ai nevoie de un expert cadastrist pentru procedurile de cadastru si intabulare.

Prima situatie este constructia unei case de la 0. Inginerul cadastrist autorizat se ocupa de inscrierea constructiei in evidentele cadastrale si de procedurile necesare OCPI pentru conformitatea legala a proprietatii tale. 

Ne mai poate interesa cat dureaza cadastrul si intabularea unei case vechi, careia vrem sa ii facem prima inscriere. Casele vechi pot avea la baza o “schita cadastrala” veche, conform procedurilor anterioare de evidenta a imobilelor. Este nevoie in cazul acesta de cadastru si inscrierea in cartea funciara conform procedurilor actuale, in vigoare. 

Tine minte ca atunci cand vorbim strict de lucrari de constructii efectuate asupra casei, precum extinderi sau modificari interioare, procedura pe care trebuie sa o urmezi este actualizarea cadastrului.

Cat dureaza cadastrul si intabularea unei case?

Ce include procedura de cadastru si intabulare?

Ca sa raspundem la intrebarea cat dureaza cadastrul si intabularea unei case trebuie sa intelegem ca este un intreg proces la mijloc. Procedura se realizeaza treptat, in mai multe etape. Putem imparti procesul de cadastru si intabulare in doua etape principale cu care te ajuta expertul cadastrist:

(1) etapa de masuratori, pregatirea documentelor si a dosarului pentru depunere

(2) etapa OCPI, in care expertul cadastrist se ocupa de interactiunea necesara cu autoritatile competente

Cat dureaza cadastrul si intabularea unei case?

Cat dureaza cadastrul si intabularea casei la OCPI?

Iata cat dureaza cadastrul si intabularea unei case, dupa depunerea dosarului complet la OCPI:

-> in regim de urgenta, 7 zile lucratoare de la depunerea dosarului la OCPI;

-> in regim normal, 18 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului la OCPI;

Cu siguranta vrei sa stii si cat dureaza etapa premergatoare depunerii la OCPI, partea de masuratori, de pregatire a documentelor si a dosarului. Cu o estimare in acest sens te poate ajuta expertul cadastrist. El evalueaza situatia in care te afli cu casa si te indruma cu documentatia necesara pentru cadastru si intabulare. Situatiile pot fi diferite de la caz la caz. In aceeasi masura trebuie verificata si daca documentatia pe care o detii este completa pentru depunerea la OCPI.  

Ia legatura cu expertul cadastrist autorizat al echipei si discuta cu el pe larg despre situatia ta. Te ajutam cu serviciile de cadastru si intabulare pentru casa ta.

Faciliteaza durata procedurii de cadastru si intabulare

Stiai ca prima cauza a prelungirii procesului de cadastru si intabulare este lipsa documentelor necesare? Proprietarii pot constata ca unul sau mai multe documente solicitate de expertul cadastrist le lipsesc. Durata procedurii de cadastru si intabulare risca sa se prelungeasca, pentru ca nu poate fi inceputa pana ce lista cu acte necesare este completa.

Ca sa afli cat dureaza cadastrul si intabularea casei ia legatura cu expertul cadastrist autorizat. El te va ajuta cu consultanta privind documentatia necesara si iti va spune exact daca iti lipsesc acte. 

Acte necesare cadastru si intabulare casa

De lista completa cu acte necesare depinde foarte mult cat dureaza cadastrul si intabularea unei case, asa ca asigura-te ca si tu ai toate documentele. Te informam ca aceasta lista este orientativa si ca trebuie sa confirmi lista cu docunentatia necesara cu expertul cadastrist. Pot exista diferite spete in care poti avea nevoie de mai multe acte. 

Acte necesare cadastru si intabulare casa nou ridicata

– Autorizatie – copie legalizata la notarita

– Proces verbal de receptie -copie legalizata la notar

– Certificat de edificare a constructiei – te putem ajuta sa-l obtii prin realizarea planurilor de catre expertul cadastrist al echipei

– Releveu si plan amplasament situatie existenta – intocmit de expertul cadastrist al echipei

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

– Certificat Fiscal proprietar de la taxe si impozite (se obtine in baza planurilor realizate de expertul cadastrist al echipei)

– Plan de situatie din dosarul de arhitectura – copie

– Relevee interioare din dosarul de arhitectura – copie

– Documentatia cadastrala veche – copie

– C.I proprietari – copie

– Acte de proprietate – copie

– Declaratie notariala

– Extras de Carte Funciara – te putem ajuta noi sa il obtii

Acte necesare cadastru si intabulare casa veche

– Acte de proprietate – copii legalizate notar

– Certificate fiscale proprietari de la taxe si impozite

– Copie CI proprietari

Servicii conexe de care poti avea nevoie

certificat urbanism

Obtinerea lui este primul pas in scopul eliberarii autorizatiei de construire pentru efectuarea lucrarilor.

autorizatie construire

Te putem ajuta cu servicii complete de obtinere a autorizatiei de construire sau cu documentatiile necesare.

Certificat edificare

Necesar la actualizarea cadastrului conform legii 50/1991, art.37, alin 6 privind edificarea lucrarilor fara autorizatie

Ai nevoie de cadastru si intabulare? Te ajutam noi!

Expertul cadastrist al echipei te poate ajuta cu tot ce presupune procedura de cadastru si intabulare. De la etapa de masuratori, pana la etapa OCPI.  Contacteaza-ne si hai sa incepem colaborarea!

– 0733 479 973 –